Erdogan: Ubijen vođa ISIL-a Abu al-Hussein al-Qurashi

Nacionalna obavještajna služba (MIT) eliminirala je u nedjelju u Siriji vođu ISIS-a, kodnog imena Abu Hussein al Qurashi.

Erdogan je gostujući u zajedničkom programu nekoliko turskih televizija objavio vijest o akciji MIT-a (Anadolija)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je Obavještajna služba Turske (MIT) uspješnom operacijom u Siriji neutralizirala takozvanog vođu terorista ISIL-a Abu al-Hussein al-Qurashija, javlja Anadolija.

Erdogan je gostovao u zajedničkom programu uživo koji je emitovalo više turskih televizija, a tom prilikom je govorio o borbi protiv terorizma.

Rekao je kako želi podijeliti s javnošću jednu vijest koja potvrđuje da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv terorizma.

Borba protiv terorizma

“Naša Nacionalna obavještajna služba (MIT) već duže vrijeme prati takozvanog vođu ISIL-a, kodnog imena Abu Hussein al Qurashi. Ova osoba je jučer neutralizirana operacijom koju je izvela naša Nacionalna obavještajna organizacija u Siriji”, rekao je Erdogan.

Podvukao je da će njegova zemlja nastaviti borbu protiv svake vrste terorizma, bez pravljenja ikakvih razlika.

“Kada SAD neutralizira šefove ISIS-a ove vrste, šefove terorističkih organizacija, oni dižu svijet na noge. Evo, sada smo neutralizirali ne jednog, ne dva, ne tri, mnoštvo terorista povezanih s ISIL-om. Neutralizirali smo također mnoštvo terorista povezanih s PKK”, dodao je Erdogan.

Izvor: Agencije