Robert Kennedy Jr. će se kandidirati za predsjednika 2024.

Advokat i skeptik u vezi s vakcinama, objavio je kandidaturu za Bijelu kuću, postajući drugi demokratski kandidat koji će se boriti protiv predsjednika Joea Bidena.

Sin ubijenog predsjedničkog kandidata 1968. Roberta F. Kennedyja podnio je dokumente Federalnoj izbornoj komisiji (Reuters)

Robert F. Kennedy Jr., advokat i skeptik u vezi s vakcinama, objavio je kandidaturu za Bijelu kuću 2024. godine, postajući drugi demokratski kandidat koji će se boriti protiv aktuelnog predsjednika Joea Bidena u njegovoj očekivanoj kandidaturi za reizbor.

Kennedy (69) sin ubijenog predsjedničkog kandidata 1968. godine, senatora Roberta F. Kennedyja, podnio je dokumente Federalnoj izbornoj komisiji, prenosi Fena.

Dugogodišnji skeptik u vezi s vakcinama, Kennedy je 2017. godine angažiran da nadgleda predsjednički panel za reviziju sigurnosti vakcina i nauke na zahtjev tada novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, potez koji je odmah izazvao kritike naučnika i stručnjaka za javno zdravlje, koji su se bojali da će legitimirati skeptike imunizacija u djetinjstvu.

Politička dinastija Kennedy

Godine 2021. Instagram je uklonio Kennedyjev račun, nakon što je on više puta dijelio opovrgnute tvrdnje o COVID-19, kršeći njegove politike o pandemiji korona virusa.

Aktivista za zaštitu životne sredine, član poznate američke političke dinastije, bio je nećak ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Kennedy je nagovijestio predsjedničke ambicije u prošlomjesečnom postu na Twitteru, u kojem je tražio pomoć u odluci da li se treba kandidirati za Bijelu kuću.

Izvor: Agencije