Robert F. Kennedy Jr zvanično u utrci za predsjednika SAD-a

Nećak ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja treći je demokrata koji je ušao u predsjedničku utrku 2024, pored Joea Bidena i autorice Marianne Billiamson.

Kennedy je 6. aprila Saveznoj izbornoj komisiji zvanično predao papirologiju za kandidaturu (Reuters)

Robert F. Kennedy Jr, nećak ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, zvanično je objavio kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 2024. godine, prenosi Anadolija.

“Došao sam ovdje danas da objavim svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Kennedy na početku kampanje u Bostonu.

Kennedy je 6. aprila Saveznoj izbornoj komisiji zvanično predao papirologiju za kandidaturu.

Antivakserski stavovi

Poznat po svojim antivakserskim aktivnostima, Kennedy je postao treći demokrata koji je ušao u predsjedničku utrku 2024, pored aktuelnog predsjednika Joea Bidena i autorice Marianne Billiamson.

Kennedy je sin bivšeg američkog državnog tužioca i nećak predsjedničkog kandidata Roberta F. Kennedyja, koji je ubijen 1968. u Los Angelesu.

Bivši predsjednik Donald Trump, bivša ambasadorica UN-a Nikki Haley, bivši guverner Arkanzasa Asa Hutchinson i milioner preduzetnik Vivek Ramaswamy su među republikanskim kandidatima.

Izvor: Agencije