Musk se izvinio zaposlenom zbog načina na koji je komunicirao s njim

Musk je u objavi na Twitteru Haraldura Thorleifssona opisao kao ‘najgoreg’ zaposlenika, ali je objavu naknadno izbrisao.

'Želio bih da se izvinim Halliju zbog mog pogrešnog razumijevanja njegove situacije,' napisao je naknadno Musk na Twitteru (Reuters)

Izvršni direktor Twittera Elon Musk izvinio se zbog načina na koji je komunicirao s jednim zaposlenim preko te platorme, koji je pokušavao da sazna da li je otpušten, piše BBC, prenosi Tanjug.

Izvinjenje je uslijedilo nakon što je zaposleni Haraldur Thorleifsson tvitovao Musku navodeći: “Vaš šef HR-a (odjeljenje ljudskih resursa) nije u stanju da potvrdi da li sam zaposlen ili ne”, na šta je Musk odgovorio: “Koji ste posao radili?”

Poslije niza pitanja i odgovora koje su razmijenili, Thorleifsson je rekao da je dobio mail u kojem je potvrđeno da je otpušten.

Musk je u objavi na Twitteru tog zaposlenog opisao kao “najgoreg”, ali je objavu naknadno izbrisao.

Muskovo izvinjenje

Nakon nekoliko sati je uputio izvinjenje. “Želio bih da se izvinim Halliju zbog mog pogrešnog razumijevanja njegove situacije. To se temeljilo na stvarima koje su mi rekli da su bile neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali beznačajne. On razmišlja o tome da ostane na Twitteru”, napisao je šef Twittera.

Thorleifsson je 2021. prodao svoju kreativnu agenciju “Ueno” Twiteru, ali nije otkriveno za koju sumu.

Spekuliše se da bi mu Twitter morao platiti pozamašan iznos po odlasku iz kompanije. On ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima.

U ponedjeljak je za BBC izjavio kako nije mogao da dobije odgovor od Twitterovog HR-a o tome da li je otpušten. “Moja je teorija da su pogriješili i sada traže sve što mogu da pronađu kako bi ovo prikazali kao opravdani otkaz da izbjegnu ispunjavanje svojih ugovornih obaveza”, rekao je.

Podrška bivših kolega

Prema pisanju lokalnih medija, kada je prodao svoju firmu Twitteru, taj Islanđanin je namjerno strukturirao posao kako bi platio visoku stopu poreza islandskoj vladi. Prošle godine četiri su ga medija proglasila osobom godine na Islandu.

Bivše kolege su ubrzo podržale Thorleifssona, istakavši da ne razumiju zbog čega mu prijeti otkaz.

Izvor: Agencije