Trump o Bidenovom govoru: Vodi nas na rub trećeg svjetskog rata

Bivši američki predsjednik je opisao SAD kao zemlju pod ‘opsadom’ imigranata na južnoj granici, narušenu ‘političkom korupcijom’ Bidenove administracije i pogođenu inflacijom.

Trump je optužio Bidena i 'radikalne demokrate' za neuspjeh u imigraciji (Reuters)

Bivši američki predsjednik Donald Trump iznio je niz napada na predsjednika Joea Bidena, oštro osuđujući njegov govor o stanju nacije.

Dok se dvorana Zastupničkog doma polako praznila, Trumpov tim je na Twitteru objavio unaprijed snimljeni video njegovog “odgovora” na stanje nacije, prenosi Hina.

Trump je optužio Bidena da “nas vodi na rub trećeg svjetskog rata”, zbog njegovog upravljanja rusko-ukrajinskim ratom, te da je njegov nasljednik “najkorumpiraniji predsjednik u američkoj historiji”.

U “vatrenom” dvominutnom snimljenom videu, Trump je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, narušenu političkom korupcijom Bidenove administracije i pogođenu inflacijom.

Trump okrivio Bidena za inflaciju

Trump je optužio Bidena i “radikalne demokrate” za neuspjeh u imigraciji i kriminal te je osudio predsjednikovo postupanje s transrodnim pitanjima.

“Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju indoktrinirati i osakatiti našu djecu. On nas vodi na rub trećeg svjetskog rata. I povrh svega toga, on je najkorumpiraniji predsjednik u američkoj historiji,” poručio je Trump.

Trump je rekao da su milioni imigranata bez dokumenata “nagrnuli preko naše južne granice” i da narko-karteli “sada grabe milijarde dolara od krijumčarenja otrova kako bi ubili naše ljude i našu djecu”.

“Divlje ubojice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj val zločina”, rekao je Trump.

Trump je također okrivio Bidena za visoku inflaciju i optužio ga da je “naoružao” Ministarstvo pravosuđa protiv njega.

Izvor: Agencije