Republikanci traže lojalnost od članova na izbornim debatama

Svi članovi Republikanske stranke koji žele učestvovati u debatama za izbor predsjedničkog kandidata na izborima 2024. morat će potpisati obećanje o lojalnosti.

Ronna McDaniel očekuje da će svi republikanci potpisati izjavu o lojalnosti (EPA)

Predsjedavajuća Nacionalnog komiteta Republikanske stranke (RNC) Ronna McDaniel izjavila je da će svi članovi stranke koji žele učestvovati u debatama za izbor republikanskog predsjedničkog kandidata na izborima 2024. godine morati potpisati obećanje o lojalnosti.

Prema njenim riječima, svi delegati koji namjeravaju učestvovati u primarnim izborima za kandidate Republikanske stranke morat će potpisati obećanje da će podržati pobjedničkog stranačkog kandidata, prenosi Tanjug.

Ronna McDaniel, koja je na čelu RNC-a od 2017. godine, rekla je za CNN da bi svi delegati trebali potpisati “na slijepo” obećanje o lojalnosti iako konačna lista kriterija za debate još nije objavljena.

Uvjerena u lojalnost

“Ako namjeravate biti učesnik debate RNC-a, tražeći od birača da vas podrže, trebali bi onda i vi obećati da ćete podržati birače i onoga koga oni budu izabrali za kandidata”, rekla je ona.

U nastavku emisije objavljen je snimak jednog intervjua s Donaldom Trumpom u kojem je bivši predsjednik SAD.a rekao da nije siguran da li bi podržao eventualnog kandidata republikanaca ako to nije on lično.

Reagirajući na ovaj snimak s Trumpom, Ronna McDaniel je kazala da je uvjerena da će svi republikanci potpisati obećanje o lojalnosti.

“Stvarno sam uvjerena i mislim da bi i predsjednik Trump želio biti učesnik debate”, rekla je Ronna McDaniel.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada