Pakistan: Talibani preuzeli odgovornost za smrtonosni napad

Po podacima Vladinih i policijskih zvaničnika, dva policajca i jedan civil su ubijeni, kao i dva naoružana napadača, dok je barem jedan digao sebe u zrak.

Savjetnik u pakistanskoj Vladi Murtaza Wahab potvrdio je kako su policija i teritorijalna odbrana u zajedničkoj, trosatnoj akciji „očistili“ policijski štab od napadača (Reuters)

Šest ljudi je danas poginulo tokom višesatnog napada na policijski štab u Karachiju, najvećem gradu Pakistana, a odgovornost su preuzeli pakistanski talibani, prenosi agencija Beta pozivajući se na AP.

Pucnji iz vatrenog oružja čuli su se u centru grada nekoliko sati, a po podacima Vladinih i policijskih zvaničnika, dva policajca i jedan civil su ubijeni, kao i dva naoružana napadača, dok je barem jedan digao sebe u zrak. Također je rečeno da je ranjeno 18 pripadnika snaga sigurnosti.

Savjetnik u pakistanskoj Vladi Murtaza Wahab potvrdio je kako su policija i teritorijalna odbrana u zajedničkoj, trosatnoj akciji „očistili“ policijski štab od napadača.

Savezništvo sa Afganistancima

„Potvrđujem da je operacija protiv terorista okončana”, rekao je on, prenose agencije.

Pakistan, koji je pretrpio katastrofalne poplave prošle godine, suočava se s pojačanim nasiljem oružanih grupa od novembra kada su pakistanski talibani jednostrano odustali od sporazuma s vlastima o prekidu vatre.

Pakistanski i afganistanski talibani su zasebne organizacija, ali su u savezništvu, navode agencije.

Izvor: Agencije