U pucnjavi u kampusu u Las Vegasu ubijene tri osobe

U pucnjavi u glavnom kampusu Univerziteta Nevada ubijene su najmanje tri osobe, a jedna je ranjena prije nego što je krvoproliće završilo smrću osumnjičenika.

Šerif Kevin McMahill rekao je da više nema nikakve prijetnje zajednici (AP)

U pucnjavi u glavnom kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu u srijedu su ubijene najmanje tri osobe, a jedna je ranjena prije nego što je krvoproliće završilo smrću osumnjičenika, objavile su vlasti.

Napadača je ubila policija, prenosi Tanjug, pozivajući se na CNN.

Vincent Perez, profesor na univerzitetu poznatom po inicijalima UNLV, rekao je za MSNBC telefonom da je čuo “mnogo pucnjave” prije nego što se sklonio u kampus.

“Rekao bih samo sedam, osam pucnjeva, jedan za drugim, glasno i jako glasno”, kazao je.

‘Nema nikakve prijetnje zajednici’

“Čim smo to čuli, otrčali smo natrag unutra i shvatili smo da je ovo prava pucnjava i da je u kampusu aktivan strijelac.”

Službeni detalji incidenta i dalje su nedorečeni.

Nakon što su primili dojavu o osobi koja puca u kampusu, policajci su “odmah reagirali i djelovali spram osumnjičenika”, rekao je glasnogovornik univerzitetske policije Adam Garcia medijima.

“Osumnjičenik je mrtav”, dodao je, prenosi Hina.

Šerif Kevin McMahill iz gradske policije Las Vegasa kazao je da više nema nikakve prijetnje zajednici, ali su glavni UNLV kampus i druge podružnice univerziteta zatvorene na jedan dan “iz opreza”.

Rekao je da vlasti znaju identitet napadača, ali da ga neće objaviti dok ne obavijeste njegovu porodicu.

Izvor iz policije je za CNN kazao da je osumnjičeni 67-godišnji fakultetski profesor, čija veza s UNLV-om trenutno nije utvrđena.

‘Osumnjičenik lociran i mrtav’

Policajci i dalje pretražuju svaku zgradu na prostranom terenu, kako bi bili sigurni da “nema još žrtava”, rekao je šerif.

Prvi izvještaji o incidentu pojavila su se oko podneva, a unutar pola sata policija Las Vegasa je izvijestila da je “osumnjičenik lociran i mrtav.”

UNLV kampus, koji se nalazi tri kilometra istočno od Las Vegas Stripa, ima gotovo 25.000 studenata i 8.000 postdiplomaca i doktoranata.

Izvor: Agencije