Al-Qassam emituje scene gađanja vojnika i uništavanja okupacionih vozila u Beit Hanounu

Ovo je prvi snimak sukoba i gađanja vozila izraelske okupacione vojske koji je emitovao Al-Qassam nakon okončanja privremenog primirja u petak ujutro.

Video snimak prikazuje praćenje bagera dok ruši kuću (Al Jazeera)

Brigade Al-Qassam – vojno krilo Islamskog pokreta otpora Hamas – emitovale su scene sukoba boraca sa izraelskim okupacionim vozilima i vojnicima u Beit Hanounu u sjevernom Pojasu Gaze.

Scene prikazuju kako Al-Qassam nadgleda okupatorskog vojnika unutar zgrade prije nego što on postaje meta snajperskih hitaca. Scene su zatim prešle na praćenje stacioniranih snaga, gdje se pojavljuju tri vojnika nakon čega bivaju zahvaćeni udarom eksplozivne naprave.

Video snimak prikazuje praćenje bagera dok ruši kuću, nakon čega je i on postaje žrtva eksplozivne naprave. Gađana su i druga vozila, uključujući tenk Merkavu, transporter Namer i buldožere.

Treba napomenuti da je ovo prvi snimak sukoba i gađanja vozila izraelske okupacione vojske koji je emitovao Al-Qassam nakon okončanja privremenog primirja u petak ujutro, te povratak okupacije u nastavak agresije na Pojas Gaze, pokrenuvši intenzivne napade na razne njegove dijelove, koji su doveli do ubistva i ranjavanja velikog broja stanovnika Gaze.

Od početka operacije Potop Al-Aqsa, Brigade Al-Qassam emituju ekskluzivne scene i snimke na kojima se vidi kako njeni borci jurišaju na izraelske kasarne i vojne lokacije, kao i kako napadaju njihove kopnene snage koje prodiru u pojas Gaze.

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada