Uništeno pet dronova koje je Rusija lansirala ka Ukrajini

Ukrajinska protuzračna odbrana uništila je svih pet dronova koje je Rusija tokom noći sa nedjelje na ponedjeljak lansirala ka Ukrajini.

Devet dronova je oboreno iznad juga oblasti Odesa (EPA)

Ukrajinska protuzračna odbrana uništila je svih pet dronova koje je Rusija tokom noći sa nedjelje na ponedjeljak lansirala ka Ukrajini, saopćile su zračne snahe oružanih snaga Ukrajine.

Dronovi su oboreni iznad Nikolajevske, Dnjepropetrovske, Viničke i Hmeljničke obalsti, prenosi Tanjug, pozivajući se na Interfaks Ukrajina.

Ukrajina i Rusija pokrenule su u nedjelju novi val uzajamnih napada dronovima na ciljeve druge strane, pojačavajući intenzitet zračnih udara.

U ruskom napadu na Odesu jedna osoba izgubila je život, dok su ukrajinske snage izvršile napad dronovima na jedan ruski vojni aerodrom, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Ostaci uništenih projektila izazvali požar

Ukrajinska ratna avijacija saopćila je u nedelju da je uništila 20 ruskih dronova i jednu krstareću raketu koju su ruske snage lansirale tokom noći.

Devet dronova je oboreno iznad juga oblasti Odesa, ali su ostaci uništenih projektila izazvali požar u stambenom objektu, u kojem je život izgubila jedna osoba.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je na društvenim mrežama da su ruski sistemi protuzračne odbrane uništili ili presreli ukupno 35 ukrajinskih dronova iznad Lipecke, Volgogradske i Rostovske oblasti.

Nije potvrđeno šta su bili ciljevi ukrajinskog napada, kao ni da li je bilo materijalne štete.

Izvor: Agencije