Balučki militanti napali iransku policijsku stanicu, ubili 11 pripadnika osiguranja

Balučki militanti napali su policijskustanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro, pritom ubili 11 pripadnika osiguranja i ranili još nekoliko.

Državni mediji dodali su da je nekoliko članova skupine Džaiš al-Adl također ubijeno u sukobima koji su uslijedili u gradu Rasku (Reuters)

Balučki militanti napali su policijsku stanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro, pritom ubili 11 pripadnika osiguranja i ranili još nekoliko, objavila je državna televizija, javlja Hina.

Državni mediji dodali su da je nekoliko članova skupine Džaiš al-Adl također ubijeno u sukobima koji su uslijedili u gradu Rasku u siromašnoj pokrajini Sistan i Balučistan.

Pokrajina koja graniči s Afganistanom i Pakistanom ima pretežno sunitsko muslimansko stanovništvo, za razliku od većine Iranaca, koji su šijiti.

Napadi na snage sigurnosti

Dugo je mjesto čestih sukoba između snaga sigurnosti i sunitskih militanata, kao i krijumčara droge.

Skupina Džaiš al-Adl, koja kaže da traži veća prava i bolje životne uvjete za etničku manjinu Baluči, preuzela je odgovornost za nekoliko napada posljednjih godina na iranske snage sigurnosti u pokrajini.

Izvor: Agencije