Američki Jevreji pišu po projektilima koji se ispaljuju na Gazu

Poruke su podsticale na bombardovanje enklave i omalovažavanje života palestinskih civila.

Tokom posjete izraelskoj vojnoj lokaciji koja se nalazi u jednoj oblasti u blizini Pojasa Gaze, grupa američkih Jevreja pisala je poruke na artiljerijskim granatama koje se ispaljuju na Pojas (Al Jazeera)

Tokom posjete izraelskoj vojnoj lokaciji koja se nalazi u jednoj oblasti u blizini Pojasa Gaze, grupa američkih Jevreja pisala je poruke na artiljerijskim granatama koje se ispaljuju na Pojas.

Poruke su podsticale na bombardovanje enklave i omalovažavanje života palestinskih civila.

Anadolija je objavila da je pratila posjetu Amerikanaca u civilu vojnoj lokaciji Nahal Oz, gdje su okupljene izraelske artiljerijske jedinice koje bombarduju Pojas Gaze.

U Izrael došli turistički

Jedan član grupe (koji je odbio otkriti svoj identitet) za Anadoliju je rekao da su to Jevreji iz SAD-a koji su u Izrael došli turistički.

Dodao je da je on na jednoj granati napisao naziv regiona u SAD-u iz kojeg je došao, dok je njegov prijatelj napisao „šaljemo vam srdačne pozdrave“.

Šezdeset i sedmi je dan od kako je izraelska vojska započela razoran rat u Pojasu Gaze, u kojem je do sada poginulo 18.205 osoba, većinom žena i djece, te ranjeno 49.645 osoba, prema navodima Ministarstva zdravlja u Pojasu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada