Rashida Tlaib optužila Bidena da podržava genocid nad Palestincima

Gospodine predsjedniče, američki narod nije uz vas u ovome, poručila je zastupnica u Kongresu.

Američki narod neće zaboraviti, poručila je Rashida Tlaib (Reuters)

Članica američkog Kongresa Rashida Tlaib, prva žena palestinskog porijekla koja je osvojila mandat u tom domu, optužila je predsjednika Joe Bidena da podržava genocid nad Palestincima i upozorila na posljedice tog stava na izborima iduće godine.

Demokratska zastupnica je u video snimku objavljenom na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, ponovila poziv Bidenu da podrži primirje u skoro mjesec dugom sukobu između Izraela i palestinske organizacije Hamas.

“Joe Biden je podržao genocid nad palestinskim narodom”, rekla je Tlaib u videu, koji prikazuje fotografije ubijenih i ranjenih osoba u bombardiranjima u Pojasu Gaze, propalestinske demonstracije širom SAD-a, Bidena kako izražava podršku Izraelu i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua koji mu zahvaljuje.

‘Sjetit ćemo se toga 2024. godine’

“Američki narod neće zaboraviti. (Predsjedniče) Biden, ili sada podržite primirje ili nemojte računati na nas 2024. Gospodine predsjedniče, američki narod nije uz vas u ovome. Sjetit ćemo se (toga) 2024”, rekla je Tlaib, prenijela je Hina.

Sedmero nezavisnih stručnjaka Ujedinjenih naroda je u četvrtak upzorilo da vrijeme istječe za Palestince u Gazi koji se suočavaju s “ozbiljnim rizikom genocida”.

Izvor: Agencije