Iran dodao Kaspijskoj floti razarač sposoban ispaljivati krstareće rakete

Brod ‘Deylaman’ može otkriti više od 100 meta, uključujući brodove, dronove, helikoptere, podmornice i letjelice u isto vrijeme.

Iran sada u Kaspijskom moru ima šest brodova (Reuters)

Iranska ratna mornarica dodala je svojoj Kaspijskoj floti razarač sposoban ispaljivati krstareće rakete, javili su državni mediji.

Razarač “Deylaman” dug je 95 metara i širok 11 metara, a može ispaljivati torpeda dok ide brzinom od 56 kilometara na sat, navela je iranska državna agencija IRNA.

“Deylaman” može otkriti više od 100 meta, uključujući brodove, dronove, helikoptere, podmornice i letjelice u isto vrijeme, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

‘More mira i prijateljstva’

General Mohammad Hossein Bagheri, čelnik oružanih snaga Irana, nazvao je Kaspijsko more “morem mira i prijateljstva” i rekao da će iranska mornarica biti tu da služi “miru, sigurnosti i komercijalnim plovidbama, da će se sukobljavati s teroristima i sprečavati incidente”.

Ovo je šesti brod koji je Iran priključio floti u Kaspijskom moru.

Iranski ratni brodovi su povremeno posjećivali ruske i azerbejdžanske pomorske baze prethodnih godina, ali je Iran, također, kritizirvao Azerbejdžan zbog bliskih odnosa s Izraelom.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada