Rusija izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu

Zračne snage navode da je napad na mnoge ukrajinske regije trajao od 20 sati u petak do četiri ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Vatrogasci na mjestu gdje su kuće oštećene u napadu ruskog drona, u regiji Zaporožja, Ukrajina, 18. novembar 2023. (Reuters)

Rusija je tokom noći izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu, pogodivši infrastrukturne objekte na jugu i sjeveru zemlje, saopćila je u subotu ukrajinska vojska.

Ukrajinska protuzračna odbrana oborila je 29 od 38 bespilotnih letjelica Šahed iranske proizvodnje lansiranih s ruskog teritorija, objavile su zračne snage a prenosi Reuters.

Zračne snage navode u saopćenju da je napad na mnoge ukrajinske regije trajao od 20 sati u petak do četiri ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Pogođena infrastruktura

Južna vojna kamanda saopćila je da je pogođen objekt energetske infrastrukture u regiji Odese.

Oštećena je i upravna zgrada, a jedan civil je ranjen u napadu, navodi se u saopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U ukrajinskoj sjevernoj regiji Černihiv, na granici s Rusijom i Bjelorusijom, tokom noćnog udara oštećene su dvije infrastrukturne zgrade, saopćila je vojska.

Dronovi su također ciljali Kijev, rekli su dužnosnici, dodajući da su oboreni svi dronovi koji su išli prema glavnom gradu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada