Pet američkih vojnika poginulo u padu helikoptera u Sredozemno more

Američka evropska komanda saopštila je da se helikopter srušio tokom obuke i da nema naznaka da je oboren u “neprijateljskom djelovanju”.

Američka evropska komanda saopštila je u nedjelju da su operacije potrage i spašavanja pokrenute odmah nakon pada helikoptera (Reuters)

Pet američkih vojnika poginulo je u petak, kada se helikopter srušio u Sredozemno more tokom obuke, rekli su američki zvaničnici, prenosi Tanjug.

Američka evropska komanda saopštila je u nedjelju da su operacije potrage i spašavanja pokrenute odmah nakon pada helikoptera u petak i da je u toku istraga da se utvrdi uzrok pada, prenio je Reuters.

Washington post je objavio, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, da su u helikopteru bili vojnici koji su pripadali snagama za specijalne operacije raspoređenim u regiji.

Nema naznaka ‘neprijateljskog djelovanja’

Američka vojska je rasporedila dva nosača aviona, zajedno sa pratećim brodovima, u istočnom Mediteranu nakon napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra da bi, kako je navela, spriječila širenje sukoba na regiju.

Američka evropska komanda, koja nadgleda operacije američke vojske u Evropi i dijelovima Bliskog istoka, saopštila je u subotu da se helikopter srušio tokom obuke i da nema naznaka da je oboren u “neprijateljskom djelovanju”.

Izvor: Agencije