Bidenov tim optužio Trumpa da je preuzeo Hitlerov rječnik

Bivši predsjednik SAD-a je rekao kako će ‘iskorijeniti komuniste, marksiste, fašiste i radikalne ljevičarske nasilnike koji žive kao štetočine u granicama naše zemlje i lažu, kradu i varaju na izborima.

Iz Trumpovog tima su odbacili poređenja s Adolfom Hitlerom i Benitom Mussolinijem (Reuters)

Tim aktuelnog američkog predsjednika Joea Bidena za izbore 2024. godine optužio je kandidata za predsjednika Donalda Trumpa da je preuzeo rječnik nacističkog diktatora Adolfa Hitlera upotrebom riječi “štetočina” za svoje političke protivnike.

“Tokom vikenda, kada je većina Amerikanaca odavala počast herojima naše nacije, Donald Trump je ponavljao kao papagaj jezik Adolfa Hitlera i Benita Mussolinija, dvojice diktatora”, naveo je Bidenov glasnogovornik Ammar Moussa u saopćenju, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Dodao je da Trump griješi jer “misli da može pobijediti podjelom naše zemlje”.

Iz Trumpovog tima su odbacili poređenja s Hitlerom i Mussolinijem.

‘Smiješne Bidenove tvrdnje’

“Joseph Biden misli da može pobijediti podjelom naše zemlje. Griješi i saznat će koliko griješi sljedećeg novembra. Oni koji pokušavaju iznijeti tu smiješnu tvrdnju očigledno su pahuljice koje se hvataju za bilo šta i njihovo tužno, jadno postojanje bit će slomljeno kad se predsjednik Trump vrati u Bijelu kuću”, poručio je glasnovoronik Trumpovog tima Steven Cheung.

Trump je na mitingu u New Hampshireu u subotu rekao da će “iskorijeniti komuniste, marksiste, fašiste i radikalne ljevičarske nasilnike koji žive kao štetočine u granicama naše zemlje i lažu, kradu i varaju na izborima”.

Izvor: Agencije