Sud odbacio tužbu protiv bivšeg španskog kralja ‘tešku’ 145 miliona eura

Bivša ljubavnica optužila je Juana Carlosa da joj je nanio duševnu bol jer ju je godinama špijunirao i maltretirao, a okrivila ga je i za svoje finansijske gubitke.

Juan Carlos negira da je ikad uznemiravao Corinnu zu Sayn-Wittgenstein-Sayn (Reuters)

Bivši španski kralj Juan Carlos sudski je izborio odbacivanje tužbe “teške” više od 126 miliona funti (više od 145 miliona eura), koju je protiv njega podigla bivša ljubavnica, optuživši ga da joj je nanio veliku duševnu bol jer ju je godinama špijunirao i maltretirao, a okrivila ga je i za svoje finansijske gubitke.

Osamdesetpetogodišnjeg bivšeg monarha tužila je bivša ljubavnica Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, tvrdeći da je Juan Carlos orkestrirao prijetnje, njeno praćenje i zastrašivanje od 2012. godine.

Juan Carlos “odlučno negira da je ikad uznemiravao” Sayn-Wittgenstein, rekao je advokat bivšeg monarha Adam Wolanski na ročištu u julu na londonskom Visokom sudu, prenodi Hina, pozivajući se na Reuters.

‘Tužba ne sadrži razumne razloge’

U ime klijenta je zatražio od suda da odbaci slučaj Sayn-Wittgensteinove, tvrdeći da protiv Juana Carlosa nema održive tužbe za uznemiravanje.

Sutkinja Rowena Collins Rice u petak je presudila u korist bivšega monarha, objasnivši da tužba Sayn-Wittgenstein ne sadrži razumne razloge za podnošenje zahtjeva.

“Nema dostatnog osnova za razumijevanje dokaza koji bi se mogli očekivati na suđenju i koji bi mogli zagarantirati stvarne izglede da tužiteljica uspije u ovoj tužbi”, rekla je sutkinja.

Sayn-Wittgenstein je novinarima kazala da je “duboko razočarana” odlukom i da razmatra sve opcije.

Izvor: Agencije