Hrvatica poginula u nesreći u Italiji, još jedna osoba teško ozlijeđena

Najmanje 21 osoba je poginula, a 20-ak ih je povrijeđeno kada je autobus sletio sa nadvožnjaka na šine i zapalio se.

Zvaničnici su rekli kako je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se (Reuters)

Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdilo je u srijedu Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP).

“U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno”, kaže se u priopćenju, prenijela je Hina.

Ministarstvo je ujedno izrazilo sućut porodici preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je “Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti”.

U nesreći turističkog autobusa u Italiji poginula je 21 osoba, a 15 je ozlijeđeno. Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su bili upravo posjetili Veneciju.

‘Broj tragičan i dramatičan’

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

Zvaničnici su rekli kako je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45 sati, te kako je prevozilo turiste, među kojima su bili Ukrajinci, Francuzi i Nijemci.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Mattea Piantedosija, “otežavajući faktor bio je metan (u vozilu), pa se požar brzo proširio.”

“Broj je tragičan i dramatičan, ali bojim se da će rasti”, rekao je za televizijske vijesti na javnom kanalu Rai1.

Izvor: Agencije