Šojgu: Metodički izvršavamo zadatke, Ukrajina izgubila 90.000 vojnika od 4. juna

Ruski ministar odbrane tvrdi da je Ukrajina od početka kontarofanzive izgubila 600 tenkova i 1.900 oklopnih vozila različitih klasa, a na bojnom polju nije postigla nijedan taktički značajan uspjeh.

Sejgej Šojgu je govorio na desetom Xiangshan forum koji se održava u Pekingu od 29. do 31. oktobra
Sejgej Šojgu je govorio na desetom Xiangshan forum koji se održava u Pekingu od 29. do 31. oktobra (EPA)

“Ruske trupe metodički izvršavaju postavljene zadatke u specijalnoj operaciji u Ukrajini”, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sigurnosnom forumu Xiangshan, koji se održava u Pekingu.

Istakao je da će ruske oružane snage nastaviti da metodički i samouvjereno izvršavaju svoje zadatke i osiguravaju sigurnost civila, piše agencija RIA Novosti, prenosi Tanjug.

Šojgu tvrdi da je od 4. juna, kada je počela kontraofanziva Ukrajine, poginulo ili ranjeno više od 90.000 ukrajinskih vojnika.

‘Ukrajina bez uspjeha u kontraofanzivi’

Prema njegovim navodima, Ukrajina je od početka kontarofanzive izgubila oko 600 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila različitih klasa, a na bojnom polju nije postigla nijedan taktički značajan uspjeh.

Deseti Xiangshan forum održava se u Pekingu od 29. do 31. oktobra, u organizaciji Akademije vojnih nauka kineske armije i Kineskog instituta za međunarodne strateške studije.

Forumu tradicionalno prisustvuju ministri odbrane, stručnjaci i bivši vojni zvaničnici iz različitih zemalja.

Izvor: Agencije