Njemačka Elonu Musku poručila da od Twittera očekuje borbu protiv dezinformacija

Ministar digitalizacije i prijevoza Volker Missing rekao je Musku da Njemačka očekuje da će Twitter dobrovoljno pristati na obvezu da se bori protiv dezinformacija.

Njemačka vlada će nastaviti kritički promatrati situaciju u Twitteru (Getty Images)

Njemački ministar digitalizacije nedavno se susreo s Elonom Muskom kako bi razjasnio što Berlin očekuje od Twittera, naročito u pogledu borbe protiv dezinformacija, otkako je osnivač Tesle, tvrtke za električne automobile, preuzeo društvenu mrežu, objavilo je ministarstvo, prenosi Hina.

Ministar digitalizacije i prijevoza Volker Missing, koji je početkom 2023. boravio u Kaliforniji, rekao je Musku da Njemačka očekuje da će Twitter dobrovoljno pristati na obvezu da se bori protiv dezinformacija, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Wissing je Musku također rekao da od Twittera očekuje da će se u budućnosti pridržavati Akta o digitalnim uslugama, koji su 27 članica Europske unije i zastupnici u Europskom parlamentu usvojili u aprilu 2022. i koji od internetskih platformi traži veći angažman u borbi protiv nezakonitog sadržaja na mreži.

Otvoren razgovor

“Bio je to veoma otvoren i dug razgovor”, rekao je u glasnogovornik u saopćenju, dodavši da je Musk dao određena ohrabrujuća jamstva Wissingu.

Njemačka vlada će nastaviti kritički promatrati situaciju u Twitteru, dodao je glasnogovornik, koji nije detaljno komentirao pojedine Muskove izjave.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada