Biden će u februaru održati govor o stanju nacije

Biden se raduje razgovoru s republikancima, demokratama i zemljom o tome kako zajedno raditi na nastavku izgradnje ekonomije, objavila je Bijela kuća.

Prvi put otkako je izabran, Biden će se obratiti Kongresu (Reuters)

Američki predsjednik Joe Biden održat će 7. februara govor o stanju nacije, tradicionalni politički govor predsjednika pred američkim Kongresom.

U skladu s tradicijom, predsjednik Zastupničkog doma, republikanac Kevin McCarthy, pismom ga je pozvao da se obrati parlamentarcima, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

“Biden se raduje razgovoru s republikancima, demokratama i zemljom o tome kako zajedno raditi na nastavku izgradnje ekonomije koja radi za sve, jačajući našu konkurentnost u svijetu, održavajući sigurnost američkog naroda i ujedinjujući zemlju”, objavila je Bijela kuća.

Obraćanje podijeljenom Kongresu

Prvi put otkako je izabran, predsjednik Biden će se obratiti podijeljenom Kongresu: republikanci su osvojili tanku većinu u Domu nakon izbora na sredini mandata u novembru, a demokrate su zadržale kontrolu nad Senatom.

“Američki narod nas je poslao u Washington da damo novi smjer zemlji, da nađemo zajednički jezik i da razgovaramo o svojim prioritetima”, naveo je u pismu predsjednik Zastupničkog doma, republikanac Kevin McCarthy.

Izvor: Agencije