Bolsonaro pušten iz bolnice na Floridi

Pružena mu je zdravstvena pomoć zbog bolova u crijevima, koji su povezani sa napadom nožem na njega 2018. godine tokom predizborne kampanje.

Bolsonaro dolazi u kuću gdje će boraviti nakon izlaska iz bolnice (Reuters)

Bivši predsjednik Brazila Jair Bolsonaro pušten je iz bolnice u blizini Orlanda na Floridi (Sjedinjene Američke Države), gdje je primljen u ponedjeljak zbog problema sa stomakom, javlja Reuters pozivajući se na neimenovani izvor blizak njegovoj porodici, prenosi Tanjug.

Bolsonaro, koji je otišao na Floridu 48 sati prije isteka mandata, primljen je u bolnicu dan nakon što je veliki broj njegovih pristalica upao u u brazilski Kongres, Vrhovni sud i predsjedničku palatu u Braziliji.

Pružena mu je zdravstvena pomoć zbog bolova u crijevima, koji su povezani sa napadom nožem na njega 2018. godine tokom predizborne kampanje, prenosi Reuters.

Lula najavio kazne

Njegov ljekar je rekao kako stanje nije ozbiljno.

Bolsonaro (67) nije priznao poraz na izborima koji su se vodili u napetoj atmosferi i odletio je u Sjedinjene Američke Države prije primopredaje dužnosti 1. januara, a u ponedjeljak je primljen u bolnicu na Floridi sa bolovima u stomaku.

Deseci hiljada Bolsonarovih pristalica upali su u u nedjelju u zgrade Kongresa, Vrhovnog suda i predsjedničku palatu, a predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva, koji nije bio u Braziliji u trenutku izbijanja nereda, okrivio je Bolsonara za nerede i najavio da će svi učesnici biti kažnjeni.

Izvor: Agencije