Izborna komisija Pakistana dala nalog za hapšenje bivšeg premijera

Osim naloga za hapšenje Imrana Khana, izdani su nalozi za generalnog sekretara njegove stranke Asada Umara i potpredsjednika Fawada Chaudhryja.

Izborna komisija Pakistana (ECP) izdala je u utorak naloge za hapšenje bivšeg premijera i predsjednika glavne opozicione stranke Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), Imrana Khana (Reuters)

Izborna komisija Pakistana (ECP) izdala je u utorak naloge za hapšenje bivšeg premijera i predsjednika glavne opozicione stranke Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), Imrana Khana, u slučajevima koji se odnose na nepoštivanje izbornog tijela, javlja Anadolija.

Osim Khana, izdani su nalozi za generalnog sekretara njegove stranke Asada Umara i potpredsjednika Fawada Chaudhryja.

“Izborna komisija je izdala naloge za hapšenje Imrana Khana, mene i Fawada Chaudhryja. Oni se bave ovim zadacima umjesto da sami sprovode izbore”, objavio je Asad Umar na Twitteru.

Optužio je Izbornu komisiju za nepoštivanje suda, jer nije održala izbore za lokalna tijela u Islamabadu.

Biće podnijet zahtjev Visokom sudu u Lahoreu protiv odluke

Fawad Chaudhry najavio je da će podnijeti zahtjev Visokom sudu u Lahoreu protiv današnje odluke.

“Ovo je još jedna pristrasna odluka ovih članova Izborne komisije i mi ćemo podnijeti tužbu za nepoštovanje suda Višem sudu”, izjavio je on.

ECP je naložio bivšem premijeru i njegovim bliskim saradnicima da se pojave pred ovim tijelom 17. januara.

Prošle godine u avgustu, izborne vlasti su poslale obavještenja Khanu i njegovim bliskim saradnicima zbog nepoštovanja ECP-a nakon što su optužili izborno tijelo da su podružnica vladajuće stranke.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada