Kijevska policija: Na ruskom dronu pisalo ‘Sretna Nova godina’

Dron koji je sinoć pogodio Kijev imao ispisanu poruku “Sretna Nova godina”, javljaju mediji prenoseći slike šefa kijevske policije.

Fotografiju srušenog drona s porukom objavio je Andrej Nebitov, šef kijevske policije (Twitter / Screenshot)

Dron koji je sinoć pogodio Kijev navodno je na sebi imao ispisanu poruku “Sretna Nova godina”, javljaju ukrajinski mediji prenoseći slike šefa kijevske policije.

Fotografiju srušenog drona s porukom objavio je Andrej Nebitov, šef kijevske policije.

Rusija je preko noći napala Ukrajinu s ukupno 45 dronova, izvijestila je u nedjelju ukrajinska vojska.

Sve borbene bespilotne letjelice Shahed-136 iranske proizvodnje – takozvane bespilotne letjelice “kamikaze” – uništila je ukrajinska protuzračna odbrana, rekle su oružane snage.

Ukrajinska vojska: Rusija izvela zračne i raketne napade

Rusija je također ispalila 20 projektila na ciljeve u susjednoj Ukrajini u novogodišnjoj noći, dodala je ukrajinska vojska.

Ukrajinska vojska saopštila je u nedjelju da je ruska vojska izvela 31 raketni i 12 zračnih napada na Ukrajinu u prethodna 24 sata.

Ukrajinski Generalštab saopštio je da su ruske snage izvele raketne i zračne napade na različite dijelove zemlje u subotu i u nedjelju ujutro.

Dodaje se da su ruski napadi uglavnom bili usmjereni na regije Kijev, Černihiv, Sumi, Hmeljnicki, Donjeck, Zaporožje, Nikolajev i Herson.

Izvor: Agencije