Horor u Kanadi: Deset ubijenih, 15 ranjenih u napadima

Policija je imenovala Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih i rekla da putuju u crnom Nissan Rogueu.

Ubodi su prijavljeni rano ujutro po lokalnom vremenu, a policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u cijeloj pokrajini (Reuters)

Kanadska policija je saopćila kako je u potrazi za dvojicom osumnjičenih za koje se vjeruje da su napadima nožem ubili 10 i ranili najmanje 15 ljudi u pokrajini Saskatchewan, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

Policija je imenovala Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih i rekla da putuju u crnom Nissan Rogueu.

Napadi su prijavljeni rano ujutro po lokalnom vremenu, a policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u cijeloj pokrajini. Do poslijepodneva su slična upozorenja izdana i u susjednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Početna faza istrage

Rhonda Blackmore, komandant Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je kako vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila.

“Njihova lokacija i smjer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini”, rekla je Blackmore.

Kazala je i da je policija još uvijek u početnoj fazi istrage, kako pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada, dodaju agencije.

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ranjene osobe.

Dodatne snage angažirane

Policija je poručila kako se čini da su neke od žrtava bile na meti osumnjičenika, dok su druge nasumično napadnute. U potrazi za osumnjičenima policija je angažirala dodatne snage.

Možda ima dodatnih ranjenih žrtava koje su se same prevezle u razne bolnice, rečeno je novinarima na konferenciji za novinare.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada