Kadirov tvrdi da je počela velika ofanziva protiv Ukrajinaca

Lider Čečenije kaže da su odredi ruskih specijalnih snaga pokrenuli veliku ofanzivu u samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici protiv ukrajinskih snaga.

Ramzan Kadirov je rekao da je ostalo da se 'očisti oko 60 kilometara teritorije' Foto: EPA

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je u nedjelju da su odredi ruskih specijalnih snaga Ahmat i Drugi korpus samoproglašene Luganske narodne republike pokrenuli veliku ofanzivu u samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici protiv ukrajinskih snaga.

“Naši jurišnici aktivno napreduju u pravcu Soledara, Jakovljevke, Severska. Pauza, koja je napravljena iz taktičkih razloga, pokazala se opravdanom. Neću otkrivati sve tajne, ali zahvaljujući našem planu, osokoljeni neprijatelj je otkrio sve svoje položaje”, naveo je on, prenosi agencija RIA Novosti.

‘Ogromni gubici u ljudstvu’

Kadirov je napomenuo da je ostalo da se “očisti oko 60 kilometara teritorije”.

Čečenski lider je, pozivajući se na komandanta specijalnih snaga Ahmat Aptu Alaudinova, rekao da ukrajinske jedinice trpe ogromne gubitke u ljudstvu i u opremi.

“Čak i ako su oružane snage Ukrajine pokušale pokrenuti kontraofanzivu, sada mogu razmišljati samo kako da se spase”, dodao je Kadirov.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada