Ne prestaju gužve na rusko-finskoj granici

Finska razmatra da zabrani ulazak za većinu Rusa, pošto se prekogranični saobraćaj „intenzivirao“ u četvrtak, nakon što je Putin naredio mobilizaciju.

Navedeno je kako je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na sedmicu dana ranije (Reuters)

Saobraćajne gužve na finsko-ruskoj granici i danas se nastavljaju, saopćila je Reutersu granična služba Finske, prenosi agencija Tanjug.

Također je navedeno kako je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na sedmicu dana ranije.

Finska razmatra da zabrani ulazak za većinu Rusa, pošto se prekogranični saobraćaj „intenzivirao“ u četvrtak, nakon naređenja predsjednika Vladimira Putina o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji, navodi britanska agencija.

Zatvorene granice

„Jutros se gužve nastavljaju, možda se malo povećalo u odnosu na jučer“, saopćio je glasnogovornik granične službe uz napomenu da su trenutno redovi oko pola kilometara.

Finski kopneni granični prelazi su među malobrojnim ulazima u Evropu za Ruse pošto je niz zapadnih država zatvorio i fizičke granice i zračni prostor za ruske avione zbog napada na Ukrajinu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada