Na argentinsku potpredsjednicu pokušan napad

Nekoliko televizijskih kanala prikazalo je snimku napadača kako cilja u glavu Cristini Kirchner dok je izlazila iz automobila koji ju je dovezao kući.

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a 'oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja' (Reuters)

Argentinska potpredsjednica Cristina Kirchner napadnuta je u četvrtak, ali napadač nije pucao na nju i ubrzo je uhapšen.

Nekoliko televizijskih kanala prikazalo je snimku napadača kako cilja u glavu Kirchner dok je izlazila iz automobila koji ju je dovezao kući.

Napadač nije pucao i Kirchner je neozlijeđena, prenosi Hina.

Incident se dogodio na ulazu u njenu kuću u Buenos Airesu, gdje su se posljednjih dana okupile stotine demonstranata kako bi podržali bivšu predsjednicu koja je usred suđenja za korupciju.

Hapšenje osumnjičenog

Muškarac, koji nije pucao, prišao je gospođi Kirchner usred gomile koja je čekala da je pozdravi i zamoli je za autogram za autobiografsku knjigu.

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a “oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja”. Također je rekao da bi čovjek mogao biti brazilskog porijekla.

Stotine aktivista okupilo se od prošle sedmice ispred kuće Cristine Kirchner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Cruzu (jug), tokom njena dva predsjednička mandata (2007. -2015.)

Izvor: Agencije