Lukašenko: Naši avioni sada mogu nositi nuklearno oružje

‘Jednom smo Putin i ja u Sankt Peterbugu izjavili da ćemo bjeloruske avione Su-24 modifikovati da bi mogli da nose nuklearno oružje. Sve je završeno’, rekao je Lukašenko.

Lukašenko tvrdi da je Bjelorusija spremna da adekvatno odgovori na prijetnje Zapada (EPA)

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da su bjeloruski avioni modifikovani tako da mogu da nose nuklearno oružje.

“Jednom smo ja i (ruski predsjednik Vladimir) Putin u Sankt Peterbugu izjavili da ćemo bjeloruske avione Su-24 modifikovati da bi mogli da nose nuklearno oružje. Sve je završeno”, rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Istakao je da je Bjelorusija spremna da adekvatno odgovori na prijetnje Zapada.

Minsk je definisao ciljeve

“Oni moraju da shvate da ih, ako krenu na eskalaciju, nikakvi helikopteri, nikakvi avioni, neće spasiti”, dodao je Lukašenko.

Govoreći o prebacivanju američke vojne opreme na istok, Lukašenko je rekao da je upozorio Zapad i da je Minsk, u slučaju ozbiljne provokacije protiv Bjelorusije, definisao ciljeve.

“Centri odlučivanja – znamo koji su. Nikome ne prijetim”, dodao je Lukašenko.

Lukašenko, glavni saveznik Moskve, koji je na vlasti u Bjelorusiji od 1994. godine, otvorio je svoju teritoriju ruskoj vojsci kako bi mogla i s nje krenuti u invaziju na Ukrajinu 24. februara.

Izvor: Agencije