Biden negirao da je unaprijed obavješten o pretresu Trumpovog imanja

Trump i njegovi republikanski saveznici tvrde da je postupak koji je odobrio sud politički motivisan.

"Nisam imao nikakvo obavještenje unaprijed. Ništa", rekao je Biden na pitanje da li je unaprijed obaviješten o planovima FBI da pretraži rezidenciju u Palm Beachu na Floridi (EPA)

Američki predsjednik Joe Biden negirao je da je unaprijed bio obaviješten da će FBI pretresti imanje Mar-a-Lago bivšeg predsjednika Donalda Trumpa ranije u avgustu, javlja Anadolija.

“Nisam imao nikakvo obavještenje unaprijed. Ništa”, rekao je Biden na pitanje da li je unaprijed obaviješten o planovima FBI da pretraži rezidenciju u Palm Beachu na Floridi.

I Bijela kuća je ranije negirala da je Biden znao za planove za pretres. Trump i njegovi republikanski saveznici tvrde da je postupak koji je odobrio sud politički motivisan.

Pronađene kutije sa povjerljivim materijalima

FBI je naveo da je pronašao 11 kutija povjerljivih materijala u Mar-a-Lagu tokom pretresa 8. avgusta, uključujući službene zapise označene najvišim stepenom povjerljivosti u američkoj vladi.

FBI istražuje Trumpa zbog kršenja tri savezna zakona, uključujući kršenje Zakona o špijunaži, uklanjanje ili uništavanje službenih zapisa i ometanje pravde.

Izvor: Agencije