Zaposlenici na nizozemskim željeznicama stupili u štrajk

Štrajk u trajanju od 24 sata, organiziran na poziv Konfederacije radničkih Štrajk u trajanju od 24 sata, organiziran na poziv Konfederacije radničkih sindikata i drugih sindikalnih organizacija, počeo je u sjevernim dijelovima zemlje.

Sindikat je najavio generalni štrajk ukoliko Željeznice Nizozemske ne pristanu na povećanja plata (Anadolija)

Uposlenici Željeznica Nizozemske odlučili su se na štrajk nakon negativnog odgovora na zahtjev za povećanje plata, javlja Anadolija.

Štrajk u trajanju od 24 sata, organiziran na poziv Konfederacije radničkih sindikata (FNV) i drugih sindikata, počeo je u sjevernim dijelovima zemlje, a do 31. augusta bit će održavan po rotirajućem sistemu i na drugim područjima.

Uposlenici željeznica u zapadnom dijelu, među kojima su i Rotterdam i Haag štrajk će početi u petak, a u ponedjeljak sjeverozapadni dijelovi. Potom će, dan kasnije, štrajkovati uposlenici u centralnom dijelu zemlje, a u srijedu na istoku i sjeveru.

Traži se bruto povećanje plata

Zbog štrajka u područjima na sjeveru u srijedu je otežan transport.

Sindikati zbog povećanja inflacije i smanjenja kupovne moći traže bruto povećanje plata od 100 eura kao i jednokratnu isplatu od 600 eura.

Željeznice su istakle kako je to preveliki zahtjev te da se još uvijek oporavljaju od finansijskih posljedica uzrokovanih pandemijom.

Sindikat je najavio generalni štrajk ukoliko poslodavac ne pristane na povećanja plata.

Izvor: Agencije