Rusija uhapsila bivšeg gradonačelnika zbog diskreditacije vojske

Jevgenij Rojzman, jedan od nekolicine kritičara Kremlja koji je bio na gradonačelničkoj poziciji, priveden je u okviru krivičnog postupka zbog diskreditacije ruske vojske.

Sud u Jekaterinburgu je ove godine tri puta novčano kaznio Rojzmana zbog diskreditacije Oružanih snaga Rusije Foto: Reuters

Bivši gradonačelnik Jekaterinburga Jevgenij Rojzman priveden je u okviru krivičnog postupka zbog diskreditacije ruske vojske, prenosi TAS S pozivajući se na službe sigurnosti ove regije.

“Rojzman je jutros priveden, policija je došla u njegovu kuću. Protiv njega je pokrenut krivični postupak zbog diskreditacije ruske vojske”, saopštio je izvor ruskoj agenciji, prenosi Tanjug.

Njegova advokatica Julija Fedotova izjavila je da ne može da potvrdi informaciju, pošto je i sama saznala za hapšenje iz medija.

Kritičar Kremlja

Sud u Jekaterinburgu je ove godine tri puta novčano kaznio Rojzmana zbog diskreditacije Oružanih snaga Rusije na društvenim mrežama i zbog nepoštovanja vlasti, navodi TAS S.

Rojzman je bio gradonačelnik Jekaterinburga od 2013. do 2018. godine, a Reuters navodi da je on jedan od nekolicine kritičara Kremlja koji su osvojili gradonačelničke funkcije na izborima, nakon niza velikih opozicionih demonstracija 2012. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada