Finska premijerka negativna na testu za drogu

Snimci Marin (36) sa prošlosedmične zabave sa poznatim ličnostima Finske počeli su kružiti društvenim mrežama.

Ona je prošle sedmice izjavila da je uznemirena zbog pojavljivanja videa sa privatne zabave na kojoj pleše, jer su ti snimci, kako je rekla, bili namijenjeni samo prijateljima (EPA)

Finska premijerka Snana Marin dobila je negativan rezultat testa na drogu koji je uradila nakon objavljivanja videosnimka proslave na kojoj se zabavlja sa prijateljima, saopćeno je iz njenog kabineta, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.

Snimci Marin (36) sa prošlosedmične zabave sa poznatim ličnostima Finske počeli su kružiti društvenim mrežama, a ubrzo ih je objavilo i nekoliko medija u Finskoj i u inostranstvu.

Ona je prošle sedmice izjavila da je uznemirena zbog pojavljivanja videa sa privatne zabave na kojoj pleše, jer su ti snimci, kako je rekla, bili namijenjeni samo prijateljima.

Podijeljena javnost

Marin, koja je u decembru 2019. postala najmlađa premijerka na sijvetu, pristala je u petak testirati se na narkotike, rekavši da se nikada nije drogirala i da nije vidjela da neko to radi na zabavi na kojoj je i ona bila.

Liderka finskih Socijaldemokrata također je rekla da njena sposobnost da obavlja dužnosti premijerke u subotu navečer nije bila kompromitirana i kako bi napustila zabavu u slučaju da je bilo neophodno da obavlja svoj posao.

Jedan dio javnosti u Finskoj izrazio je podršku premijerki Marin, dok je drugi dio izrazio sumnju u njenu punu sposobnost rasuđivanja.

Izvor: Agencije