Giuliani svjedočio u krivičnoj istrazi protiv Trumpa

Bivši gradonačelnik New Yorka svjedočio je pred posebnom velikom porotom u krivičnoj istrazi koja se provodi o pokušajima bivšeg predsjednika SAD-a da poništi rezultate izbora.

Nekadašnji lični advokat Donalda Trumpa će odbiti da odgovara na pitanja koja krše privilegiju odnosa advokata i klijenta (EPA)

Rudolph – Rudy Giuliani, nekadašnji lični advokat Donalda Trumpa, svjedočio je pred posebnom velikom porotom u okrugu Fulton u Atlanti u krivičnoj istrazi koja se provodi u Georgiji o pokušajima bivšeg predsjednika SAD-a i njegovih saradnika da ponište rezultate izbora 2020. godine.

Bivši gradonačelnik New Yorka (78) pojavio se pred zakonodavcima države Georgia u decembru 2020. godine, ponavljajući Trumpove tvrdnje o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući da se ne potvrdi pobjeda demokratskog kandidata za predsjednika SAD-a Joea Bidena nad republikancem Trumpom, podsjeća se u izvještaju Reutersa, prenosi Tanjug.

Tajno svjedočenje

“To je svjedočenje pred velikom porotom i takva svjedočenja su, koliko se sjećam, tajna”, odgovorio je Giuliani izvještaču CNN-a, koji ga je zamolio da prokomentira svoje svjedočenje.

Giulianijev advokat kaže da će bivši gradonačelnik New Yorka odbiti da odgovara na pitanja koja krše privilegiju odnosa advokata i klijenta.

Giuliani je izašao iz zgrade suda kroz jedan od sporednih ulaza, javili su lokalni mediji u Atlanti.

Izvor: Agencije