Poslije krvavog sukoba meksičkih kartela vojska čuva red

Stotine meksičkih vojnika raspoređene su u pograničnom gradu Juarez nakon krvavih obračuna između članova dva rivalska kartela u kojima je ubijeno 11 ljudi.

Nakon zatvorskog obračuna izbili su neredi, u kojima su ubijene dvije osobe, ranjene četiri sa prostrjelnim ranama, a još 16 je povrijeđeno (Reuters)

Stotine meksičkih vojnika raspoređene su u pograničnom gradu Juarez nakon krvavih obračuna između članova dva rivalska kartela u kojima je ubijeno 11 ljudi, uglavnom civila, saopštile su meksičke vlasti.

Los Caposi, pripadnici zloglasnog kartela Sinaloa koji je ranije predvodio Joakin El Chapo Guzman i lokalni kartel Los Mexicles sukobili su se u lokalnom zatvoru u četvrtak popodne, izjavio je zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia, prenosi Tanjug.

Smrtonosni neredi

Nakon zatvorskog obračuna izbili su neredi, u kojima su ubijene dvije osobe, ranjene četiri sa prostrjelnim ranama, a još 16 je povrijeđeno, rekao je Mejia, govoreći na redovnoj konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, međutim ni jedan nije rekao šta je izazvalo ovaj krvavi sukob.

Nakon nereda, Los Mexicles su divljali gradom i ubili još devet civila, saopštile su vlasti.

Među poginulima je bilo četvoro zaposlenih na jednoj radio stanici, rekao je Mejia.

Izvor: Agencije