Njemačka: Tri uposlenika željeznice pod istragom za ubistvo iz nehata nakon nesreće

Regionalni voz iz alpskog turističkog mjesta Garmisch-Partenkirchen za Minhen iskočio je iz tračnica ubrzo nakon polaska u petak poslijepodne.

Poginule su četiri žene, među njima i dvije majke iz Ukrajine, koje su s djecom pobjegle od agresije, kao i 14-godišnjak iz regije (EPA)

Ured minhenskog tužitelja otvorio je istragu protiv trojice zaposlenika Deutsche Bahna za ubistvo iz nehata nakon željezničke nesreće u kojoj je poginulo pet osoba, uključujući dvoje ukrajinskih izbjeglica.

Optuženi su zaposlenici Deutsche Bahna, njemačke željezničke kompanije, kazala je glasnogovornica ureda tužitelja za dpa u utorak, prenosi Hina.

Regionalni voz iz alpskog turističkog mjesta Garmisch-Partenkirchen za Minhen iskočio je iz tračnica ubrzo nakon polaska u petak poslijepodne.

Poginule su četiri žene, među njima i dvije majke iz Ukrajine, koje su s djecom pobjegle od agresije, kao i 14-godišnjak iz regije.

Oko 40 osoba je ozlijeđeno, a jedna žena je još uvijek u kritičnom stanju.

U istragu uključen i Savezni ured

Provodi se istraga o uzroku nesreće, a u njoj učestvuje i Savezni ured za istragu željezničkih nesreća.

Deutsche Bahn je poručio da za sada ne može komentirati slučaj zbog istraga koje su u toku.

“Naravno, činimo sve što možemo da podržimo istražna tijela u razjašnjavanju uzroka nesreće”, rekao je glasnogovornik te kompanije u utorak.

 

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada