U požaru u bangladeškom skladištu kontejnera deseci mrtvih

Požar u kontejnerskom objektu izbio je u subotu navečer u Sitakundi, 40 kilometara udaljenom od lučkoga grada Čitagonge, izazvavši višestruke eksplozije kontejnera nakon velike eksplozije.

Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni, rekli su lokalni stanovnici (AFP)

U ogromnom požaru u kopnenom skladištu kontejnera na jugoistoku Bangladeša poginulo je najmanje 43 ljudi, a ozlijeđeno više od 300, rekli su dužnosnici u nedjelju.

Požar u kontejnerskom objektu izbio je u subotu navečer u Sitakundi, 40 kilometara udaljenom od lučkoga grada Čitagonge, izazvavši višestruke eksplozije kontejnera nakon velike eksplozije na tom mjestu, rekli su dužnosnici, prenosi Hina.

Vatrogasci u nedjelju ujutro još gase požar, rekao je dužnosnik vatrogasne službe Faruk Hosein Šikder. Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni, rekli su lokalni stanovnici.

Broj žrtava

Broj mrtvih mogao bi porasti jer su neki od ozlijeđenih u kritičnom stanju, rekao je hirurg iz Čitagonge Mohamed Elias Hosein. Među ozlijeđenima su vatrogasci i policajci, rekao je.

Pozvao je sve liječnike u okrugu da pomognu, a stanovnike da hitno daju krv.

Nije odmah jasno što je izazvalo požar. Djelatnici vatrogasne službe rekli su kako sumnjaju da je možda potjecao iz spremnika vodikovog peroksida i da se brzo proširio na druge spremnike.

U području Patenga u Čitagongi 2020. godine tri su osobe poginule nakon što je eksplodirao spremnik za naftu u skladištu kontejnera.

Izvor: Agencije