Izraelski vojnici ubili palestinskog mladića na Zapadnoj obali

Mohammad Hamad iz sela Silwad ranjen je sinoć, da bi nekoliko sati kasnije podlegao ranama, navode palestinski zvaničnici.

Izraelske snage su pojačale operacije u okupiranoj Zapadnoj obali posljednjih sedmica (EPA)

Palestinski tinejdžer (16) preminuo je nekoliko sati nakon što su ga ranili izraelski vojnici na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćili su danas palestinski zvaničnici, prenosi agencija Beta pozivajući se na AFP.

Mohammad Hamad iz sela Silwad kraj Ramale ranjen je sinoć, navodi francuska agencija. Dječak je stajao blizu puta koji vodi do obližnjeg jevrejskog naselja kada je pogođen metkom.

Izraelski vojni glasnogovornik je izjavio za vojni radio kako se tamo nalazila grupa Palestinaca koji su bacali kamenice na put i da su vojnici otvorili vatru tokom hapšenja. Nije rečeno zašto su vojnici pucali, prenose izraelski mediji.

Ubistvo novinarke Al Jazeere

Jevrejski naseljenci tvrde da Palestinci sve češće bacaju kamenice na puteve na Zapadnoj obali.

Izraelske vojne snage su pojačale operacije na toj teritoriji poslije vala napada u Izraelu u kojima je od 22. marta ubijeno 19 osoba.

U isto vrijeme ubijeno je najmanje 46 Palestinaca, navode palestinski zvaničnici.

Neki su ubijeni u napadima, dok su drugi poginuli u oružanim sukobima sa vojnicima, ali su stradali i posmatrači poput novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh, navodi AFP.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada