Na raketi koja je pogodila željezničku stanicu u Ukrajini piše ‘za djecu’

Ukrajinski dužnosnici objavili su da je u raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku ubijeno najmanje 39 ljudi, među njima četvero djece.

Izraz 'za detei' na ruskom jeziku sugerira da je ispaljen kao podrška djeci ili kao osveta za napad na djecu, a ne da je usmjeren na djecu (EPA)

Na ostacima jedne od raketa koje su pale na željezničku stanicu u Kramatorsku izgleda da piše na ruskom jeziku “za djecu”, javlja BBC.

Izraz “za detei” na ruskom jeziku sugerira da je ispaljen kao podrška djeci ili kao osveta za napad na djecu, a ne da je usmjeren na djecu, prenosi Hina.

Ukrajinski dužnosnici objavili su da je u raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku ubijeno najmanje 39 ljudi, među njima četvero djece.

Željeznička stanica bila je namijenjena za evakuaciju civila iz regije Donbas na istoku Ukrajine gdje su se borbe pojačale posljednjih dana.

Žrtve napada

Prostor je gotovo raščišćen nekoliko sati nakon napada.

Premješteni su deseci tijela koja su bila jasno vidljiva na jezivim snimkama. Ostalo je tek nekoliko mrlja od krvi, a uklonjena je i većina prtljage – znak putovanja na sigurno koje je završilo tragedijom.

Donedavno prometna stanica sada je gotovo potpuno pusta s tek nekoliko policajaca i radnika koji prekrivaju razbijene prozore.

Ispred željezničke stanice su četiri izgorjela automobila.

Ima proturječnih izvještaja o tome odakle je bačena raketa i je li željeznička stanica bila planirana meta.

Izvor: Agencije