Izrael zatvara prijelaz iz pojasa Gaze poslije raketnih napada

Najnovije raketiranje uslijedilo je poslije sličnih napada u srijedu i četvrtak, dok je izraelska policija proteklih dana upadala u kompleks džamije Al-Aksa u uz suzavce i gumene metke.

O otvaranju prijelaza biće odlučeno u skladu sa procjenom sigurnosne situacije (EPA)

Izraelske vlasti najavile su danas da će zatvoriti jedini prijelaz za pješake iz pojasa Gaze u Izrael pošto su iz te palestinske enklave ispaljene tri rakete.

“Poslije raketa ispaljenih iz pojasa Gaze u pravcu izraelske teritorije prošle noći odlučeno je da u nedjelju ne bude dozvoljen ulazak u Izrael za trgovce i radnike iz Gaze preko prijelaza Erez”, saopštilo je odjeljenje Ministarstva odbrane Izraela odgovorno za paletinske civilne poslove, prenosi Beta.

Sinoć su dvije rakete ispaljene iz Gaze na jug Izraela i jedna je pogodila južnu izraelsku teritoriju, a druga je pala u blizini stambene zgrade na sjeveru palestinske teritorije, saopštili su izvori obje strane.

Rano jutros treća raketa je ispaljena na Izrael, saopštila je vojska. Sirene za raketnu uzbunu nisu aktivirane nijednom.

Bolna ekonomska mjera

Najnovije raketiranje uslijedilo je poslije sličnih napada u srijedu i četvrtak, dok je izraelska policija proteklih dana upadala u kompleks džamije Al-Aksa u jerusalemskom Starom gradu, uz suzavce i gumene metke koje su ispaljivali prema palestinskim demonstrantima.

Izraelski borbeni avioni su u znak odmazde napali ciljeve u pojasu Gaze poslije ranijih raketnih napada, ali su jutros izraelski zvaničnici, u očitoj želji da spriječe dalje nasilje, odgovorili bolnom ekonomskom mjerom zatvaranjem graničnog prijelaza.

Kako je navedeno o otvaranju prijelaza biće odlučeno u skladu sa procjenom sigurnosne situacije.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada