Vlasti zapadnih zemalja oborile platformu za kupoprodaju podataka miliona ljudi

Vlasti su saopštile da su na sajtu RaidForums prodate stotine baza osjetljivih podataka, uključujući brojeve kreditnih kartica i socijalnog osiguranja.

Haker
U operaciji obaranja platforme učestvovale su agencije SAD-a, Velike Britanije, EU-a, Njemačke, Švedske i Portugala (EPA)

Sigurnosne agencije više zapadnih zemalja oborile su online platformu korištenu za kupoprodaju hakovanih i ukradenih ličnih podataka miliona ljudi, objavili su zvaničnici, prenosi Beta.

Vlasti su saopštile da su na sajtu RaidForums prodate stotine baza osjetljivih podataka, uključujući brojeve kreditnih kartica i socijalnog osiguranja i informacije o bankovnim računima, hakovane ili ukradene od žrtava.

Osnivač i glavni administrator platforme, 21-godišnji Diego Santos Coelho iz Portugala, uhapšen je u januaru u Velikoj Britaniji.

Akcija više zemalja

SAD traže njegovo izručenje.

Sajt RaidForums, osnovan 2015. godine, nudio je poseban pristup i funkcije onima koji su bili spremni da plate članarinu, a na platformi su objavljivane instrukcije o tome kako da se počine nezakonite radnje, naveli su zvaničnici.

U operaciji obaranja platforme učestvovale su agencije SAD-a, Velike Britanije, EU-a, Njemačke, Švedske i Portugala.

Izvor: Agencije