Prince Andrew plaća Giuffre za okončanje sudske parnice

Riječ je o posljednjoj fazi rješavanja slučaja seksualnog napada za koji je tužiteljica Virginia Giuffre optužila britanskog princa.

Iznos koji je vojvoda od Yorka platio u sporazumu dogovorenom prošlog mjeseca nije otkriven (EPA)

Princ Andrew plaća finansijsku nagodbu tužiteljici Virginiji Giuffre, čime se formalno okončava građanska parnica protiv njega pokrenuta u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u sudskim dokumentima.

Sudija u New Yorku potpisao je odluku u utorak, što je označilo posljednju fazu rješavanja slučaja seksualnog napada za koji je Giuffre optužila britanskog princa, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC.

Nagodba uključuje nepoznatu sumu novca

Iznos koji je vojvoda od Yorka platio u sporazumu dogovorenom prošlog mjeseca nije otkriven, ali se, prema sudskim spisima, navodi da će svaka strana “snositi svoje troškove i naknade”.

U zajedničkom ranijem dokumentu dvije strane, advokati su naveli da nagodba uključuje nepoznatu sumu novca i da vojvoda od Yorka namjerava da pokloni značajnu donaciju njenoj dobrotvornoj organizaciji koja se zalaže za podršku žrtvama nasilja.

“Princ Andrew nikada nije namjeravao da omalovaži lik gospođe Giuffre i prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i zbog posljedica nepravednih javnih napada”, navodi se u ovom dokumentu.

Izvor: Agencije