SAD: Ubijen tinejdžer, više ranjenih u pucnjavi u srednjoj školi

Pucnjava se dogodila u popodnevnim satima po lokalnom vremenu ispred East High School u Des Moinesu.

Pucnjave sa brojnim žrtvama i dalje su pošast koja se ponavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno u školama, supermarketima ili na radnom mjestu (AP)

Jedan tinejdžer je ubijen, a dvojica su teško ranjena u pucnjavi ispred srednje škole u američkoj državi Iowa, saopćila je policija, dodavši da su osumnjičenici uhapšeni, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

Pucnjava se dogodila u popodnevnim satima po lokalnom vremenu ispred East High School u Des Moinesu, a policija je na licu mjesta otkrila troje tinejdžera ranjenih pucnjavom te su hospitalizirani.

Jedna od žrtava preminula je od zadobijenih rana, druga dvojica su na liječenju.

„Čini se da su hici ispaljeni iz vozila u prolazu“, dodaje se u saopćenju.

Brojne žrtve

Pucnjave sa brojnim žrtvama i dalje su pošast koja se ponavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno u školama, supermarketima ili na radnom mjestu.

Početkom februara jedan je učenik ubijen iz vatrenog oružja, a drugi ranjen ispred škole u Minnesoti, a u novembru prošle godine 15-godišnji srednjoškolac nasumično je ciljao svoje školske kolege, ubio četvero i ranio šestero.

Godine 2018. pucnjava u srednjoj školi u Parklandu na Floridi, kada je bivši učenik s poluautomatskom puškom AR-15 ubio 17, a ranio 15 osoba na Valentinovo, izazvala je šok u cijeloj zemlji i oživjela proteste tražeći strože kontrole prodaje vatrenog oružja.

Izvor: Agencije