Amerikanci šalju 100 ubojitih dronova ukrajinskoj vojsci

Izvor iz američkih vojnih krugova kaže da se razgovaralo o sistemu Switchblade 300 – sistemu koji je osmišljen za “precizne napade na osoblje”, a može se koristiti na velikim udaljenostima.

Prema informacijama kojima raspolaže AFP, ovo oružje u svom arsenalu imaju i neke evropske države koje su članice NATO saveza, što bi trebalo olakšati njegovu laku integraciju unutar ukrajinskih odbrambenih snaga (Instagram/aerovironmentinc)

Sjedinjene Američke Države će poslati 100 ubojitih bespilotnih letjelica u Ukrajinu kao dio velikog vojnog paketa pomoći, objavio je Associated Press citirajući američkog zvaničnika “upoznatog s odlukom” Bidenove administracije, prenosi Hina.

Izvor iz američkih vojnih krugova, koji je pristao govoriti uz uslov da ostane neimenovan, rekao je da se razgovaralo o sistemu Switchblade 300.

Sistem za precizne napade na osoblje

Službenici američkog Kongresa su za NBC News rekli da se radi o sistemu koji je osmišljen za “precizne napade na osoblje” te da se može koristiti na velikim udaljenostima.

Prema informacijama kojima raspolaže AFP, ovo oružje u svom arsenalu imaju i neke evropske države koje su članice NATO-a, što bi trebalo olakšati njegovu laku integraciju unutar ukrajinskih odbrambenih snaga.

Izvor: Agencije