Abu Dabi: Ugašen požar nakon eksplozije

Navodi se kako je riječ o eksploziji plinske boce u jednoj zgradi i stambenoj četvrti glavnog grada UAE-a.

Snimci mjesta eksplozije sa društvenih mreža (Društvene mreže)

Timovi civilne odbrane u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, ugasili su rano jutros požar izazvan eksplozijom plinske boce, a prema riječima zvaničnika nije bilo povrijeđenih, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.

Civilna odbrana Abu Dabija saopćila je da je primila dojavu o požaru desetak minuta poslije ponoći po lokalnom vremenu, koji je izazvan eksplozijom plinske boce u jednoj zgradi u centralnoj stambenoj četvrti.

“Specijalizirane ekipe su ugasile požar, evakuirale zgradu iz predostrožnosti i kontrolirale situaciju”, navodi se u saopćenju civilne odbrane.

Tri napada

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država objavila je upozorenje povodom “izvještaja o mogućem raketnom napadu ili napadu bespilotnom letjelicom”.

Ujedinjeni Arapski Emirati su se posljednjih sedmica suočili sa više napada jemenskog pobunjeničkog pokreta Husi.

Pokret Husi, koji se u Jemenu bori protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja uključuje i UAE, preuzeo je odgovornost za tri napada na UAE, jedan na skladište goriva u Abu Dabiju u kojem su 17. januara ubijene tri osobe i dva za koja vlasti Emirata tvrde da su presretnuta.

Izvor: Agencije