Vučić će se susresti s predsjednikom Kine i biti na otvaranju Olimpijskih igara

Prvog dana posjete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Posljednji put Vučić i Xi razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu (EPA)

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otputovao je danas u dvodnevnu radnu posjetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom, a prisustvovat će i otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Prvog dana posjete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsjednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsjednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsjednik Rusije Vladimir Putin, predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Ghebreyesus i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres.

Sedmi susret dva lidera

Drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom, a to će biti njihov sedmi susret, piše Tanjug.

Posljednji put Vučić i Xi razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsjednik Srbije učestvovao na samitu u okviru inicijative “Pojas i put”.

Izvor: Agencije