Trump kritikovao Bidena: Putin ovo ne bi činio za vrijeme moje administracije

“Da se pravilno postupalo, ne bi apsolutno bilo potrebe da dođe do ovog što se trenutno dešava u Ukrajini“, naveo je Tramp.

“Rusija je postala veoma bogata tokom Bidenove administracije, sa cijenama nafte koje su se udvostručile i uskoro će se utrostručiti i učetvorostručiti“, poručio je Trump (EPA)

Bivši američki predsjednik Donald Trump oštro je kritikovao administraciju aktuelnog predsjednika SAD-a Joea Bidena i indirektno je okrivio za tekuću rusku agresiju na istoku Ukrajine, javlja Anadolija.

“Da se pravilno postupalo, ne bi apsolutno bilo potrebe da dođe do ovog što se trenutno dešava u Ukrajini“, naveo je Trump u saopštenju.

Trump je dalje naveo da lično veoma dobro poznaje ruskog predsjednika Vladimira Putina i da Putin ne bi činio ovakve poteze za vrijeme Trumpove vlasti jer za to nije imao šanse.

“Rusija je postala veoma bogata tokom Bidenove administracije, sa cijenama nafte koje su se udvostručile i uskoro će se utrostručiti i učetvorostručiti“, poručio je Trump.

Neadekvatne sankcije SAD-a

On je također slabim i neadekvatnim ocijenio sankcije koje SAD nameće Rusiji.

“Slabe sankcije su beznačajne u odnosu na preuzimanje zemlje i ogromnog komada strateški važnog zemljišta. Sada je počelo, cijene nafte rastu sve više i više, a Putin dobija ono što je oduvijek želio i sve je bogatiji i bogatiji“, naveo je Trump.

On je dodao da je za vrijeme njegove administracije SAD bio energetski nezavisna zemlja, a Bidenovu administraciju je optužio da nije očuvala tu nezavisnost i tako uvela zemlju u haos.

Izvor: Agencije