FSB: Ukrajinska granata uništila ruski granični punkt

FSB tvrdi da u napadu je nije bilo nastradalih i da demineri rade na lokaciji.

Zapad smatra da Rusija traži razlog za rat da bi opravdala napad

Granata ispaljena sa ukrajinske teritorije uništila je danas ruski granični punkt bez izazivanja žrtava, javila je ruska služba za sigurnost (FSB), u vrijeme dok snage koje podržava Kijev vode borbe sa proruskim separatistima na istoku Ukrajine.

„Danas, 21. februara u 9:50, neidentifikovana granata ispaljena iz ukrajinske teritorije potpuno je uništila punkt graničara u oblasti Rostov, oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice“, saopštio je FSB, prenosi AFP pisanje ruskih agencija.

Navodi se da nije bilo nastradalih i da demineri rade na toj lokaciji.

Video snimak koji je dao FSB objavljen je na agenciji RIA Novosti i pokazuje oštećenu malu zgradu usred polja sa drvećem i šut rasut okolo.

Ukrajina poriče napad

Državna granična služba Ukrajine tvrdi da se radi o čistoj provokaciji, a sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Aleksij Danilov rekao je da Kijev nije granatirao pogranični punkt.

Intenzitet sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista koje podržava Moskva pojačan je poslednja tri dana na istoku Ukrajine, oblasti koja se nalazi na jugozapadnoj granici sa Rusijom.

Zapad optužuje Moskvu da je nagomilala 150.000 vojnika na granici s namerom da izvede invaziju na Ukrajinu.

Zapad smatra da Rusija traži razlog za rat da bi opravdala napad i da bi jačanje sukoba na istoku Ukrajine moglo posužiti kao izgovor.

 

Izvor: Agencije