Whoopi Goldberg se vratila u ‘The View’ nakon suspenzije

Američka glumica Whoopi Goldberg suspendirana je na dvije sedmice iz ABC-jeve emisije “The View” koju vodi, jer je ustvrdila da holokaust nije bio utemeljen na rasizmu.

Whoopi Goldberg se vratila u "The View" nakon što ju je suspendirao ABC News zbog kontroverznih komentara koje je dala o holokaustu i onda se izvinila (EPA)

Whoopi Goldberg se vratila u “The View” nakon što ju je suspendirao ABC News zbog kontroverznih komentara koje je dala o holokaustu i onda se izvinila, javlja CNN.

“Postoji nešto čudesno biti u ovakvoj emisiji jer smo mi ‘The View’, a to je ono što radimo”, rekla je Golberg u svom povratku u ponedjeljak.

“Ponekad to ne radimo tako elegantno koliko bismo mogli, ali imamo pet minuta da dođemo do važnih informacija o temama. I to je ono što pokušavamo raditi svaki dan i želim se zahvaliti svima koji su mi pružili ruku dok me nije bilo”.

Dodala je: “Čast je sjediti za ovim stolom i moći voditi ove razgovore jer su važni. Važni su nama kao naciji, a još i više nama kao ljudskom entitetu.”

Komentari o holokaustu

Američka glumica Whoopi Goldberg suspendirana je na dvije sedmice iz ABC-jeve emisije “The View” koju vodi, jer je ustvrdila da holokaust nije bio utemeljen na rasizmu, objavila je voditeljica odjela za vijesti Kim Godwin.

Uprkos tome što se 66-godišnja Goldberg dvaput ispričala zbog izjave koja je izazvala gnjev i kritike javnosti, najprije u emisiji “The late Show”, a potom ponovno u sljedećoj emisiji “The View”, predsjednica ABC Newsa je pojasnila kako smatra da to nije dovoljno.

“Odmah stupa na snagu – suspendiram Whoopi Goldberg na dvije sedmice zbog njezinih pogrešnih i štetnih komentara”, tvitala je Godwin na računu TV kanala ABC za odnose s javnošću.

“Premda se Whoopi ispričala, zamolila sam je da izdvoji malo vremena te da razmisli i shvati kakav utjecaj mogu imati njezine izjave. Svi zaposlenici ABC Newsa solidarni su s našim jevrejskim kolegama, prijateljima, porodicama i zajednicama.”

Izvor: Agencije